Anziehend's Hovawart

Alla inlägg den 30 juli 2012

Av AnnKristin - 30 juli 2012 06:05

Jag känner att jag behöver lite "vardag" emellanåt även om det såklart är härligare med "helgkänslan" men skulle jag inte ha "vardag" så skulle jag nog inte uppskatta helgkänslan.

Hursom så förra veckan fyllde mitt barnbarn Viggo år så honom ska vi fira denna vecka, han fyllde i fredags och då for jag tillsammans med Maria och Börre till Tervakoski i Finland för att beskåda några av de över 250 Hovawart som var anmälda.

Jag måste tillstå att Finland har en mycket högre standard än vad vi är vana med. Jag tycker det är kanonviktigt att man som uppfödare gör sig "omaket" att uppdatera sig vad som händer i andra länder men det är i mitt tänk.

Det är helt klart svårt för våra domare som inte har möjlighet att få döma många bra hundar att veta vilken hund är värd

Excellent eller om det ska stanna vid Very Good eller Good.

Jag tycker att utställning är en ren "skönhetstävling" och för mig innebär det att Certet ska delas ut till den hund som är bäst konstruerad och bäst för den tävlingsformen . För handen på hjärtat så åker man på nog många utställningar så kan en bruksmeriterad hund bli Champion oavsett hur den är "rastypisk" eller inte.

Fyra ringar som vanligt är det och hundarna är uppdelade i färg först i klasserna innan de som fått Excellent bedöms för placering i klassen och om de får CK eller inte så de går vidare till Bästa tik eller Bästa hane.

Bedömningen pågick hela dagen så vi hann ej se finalerna i år eftersom vi måste passa båten .

Det roliga var i år att för mig var tikarna som gick i bruksklass en klass för sig, det var riktigt bra hundar i mina ögon.

Det delades ut många EH (Very Good) på utställningen och det är helt rätt , det är där de flesta ska hamna och det är inga dåliga hundar. Jag tror att den domare som dömde Älskade Myzan till Bästa junior i Osby var där och dömde, det är lite stort att bli inbjuden till Tervakoski som domare .

Det värsta med allt var att min kamera la av, batteriet måste bytas ut och det gör jag innan jag far till Tyskland i september men några hann jag fota..... Hade min reserv med men den är inte så bra.... den duger och jag var glad att den var med .

Jag måste tillägga att det var lugnt i ringarna och att de flesta var svansviftande trevliga hundar. Jag såg inte många med svansen mellan benen. Det var en fröjd att hälsa på så många frimodiga och härliga hundar. Grattis Finland :)

Nu har jag lite bråttom känner jag för jag måste lämna in bilen så den är ok till nästa resa som kommer också att vara i " hundens tecken"  och en mycket efterlängtad sådan .

När jag kom ner till Stockholm på fredagen så fick jag tillfälle att pussa på Marias mysiga valpar, det fick jag även på söndagen och Ann kom även med Anziehend's Bond James Bond "Zickan" som är en kanonfin lovande Juniorhane, jag har fått bekräftelse på detta även från en som kan sin Hovawart och som gjorde mig superglad.

Lite foton från helgen då

                                 

Goaste ungarna från Maria

             

Den goastefinaste Zickan , Anziehend's Bond James Bond tillsammans med Tåfflan släktskapet lyser och Chessy ler från sin himmel

         

Nu måste jag ila iväg , ha en toppendag alla , solen lyser iallafall här .. Kram



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards