Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under mars 2012

Av AnnKristin - 28 mars 2012 22:57

Det händer väl inte så mycket i min värld och när det händer då blir jag mest förvånad....

Vaknade i morse känner fortfarande av byte av tid . Vädret var heller inte så jag hoppade ur sängen. Efter att ha fixat hundarna så bar det iväg till mötet på jobbet.

Efter det så åkte jag hem igen , lite doggfix och packade in Zickan i bilen och for till veterinären för besiktning igen. Första gången var för att bli införsäkrad, denna gång för han ska flytta från barndomshemmet vilket kommer att göra honom gott.

Han kommer att få all uppmärksamhet för sig själv , vilken dröm för en liten kille som visserligen fått mycket uppmärksamhet men måste delat den förståss med andra. Besiktningen gick fint, fanns ingen anmärkning på den killen men det har jag aldrig trott heller så någon oro hystes aldrig utav mig.

Sen när vi kom hem var det dags för sen lunch sen bar det iväg till skogs. Innan dess har jag fått ta del av en mycket god väns dilemma. Visst blir jag åtminstone berörd och upprörd när en vän får folk som trampar på dennes nerver .

När jag skulle hem igen har den där jävla vägen blivit en lervälling och det slutade med att vi satt fast i skiten. Inte nog med det , jag har köpt en ny telefon igår som jag inte ens kan skicka sms , knappt ringa och dessutom inte svara eftersom när jag fått undan så jag kan svara har det ringt ut och den som ville något har tröttnat och lagt på.

Men kameran var med och nu när jag gått igenom bilderna fanns det som vanligt några som är väl värda att visas, håll till godo

                   

Fick ju lov att fota eländet också

 

Tack Micke, Far och Pierre för hjälpen med bilskrället ..

Kram till er alla !!



Av AnnKristin - 26 mars 2012 11:34

Jösses va disträ bloggaren varit igår , det är inte alls Desiree på bilden som blivit BIR-valp det är givetvis Elda = Dalila Aldeon och är syster Yster till Dezz ..............

Ha en toppendag mina vänner

Av AnnKristin - 25 mars 2012 20:54

Jag är ingen morgonmänniska men jag gillar att få en timme till på kvällen som är ljus. Fick en superglad nyhet idag; Elda blev BIR valp igen fina goa Elda. Tack snällabästastemysigastegoa Gunilla för att Elda fått ett bästaförEldafamilj.. 

 


 Idag har vi tagit reda på allt nästan som gömts i snö på framsidan och det känns bra . Hallonhäcken har jag börjat med efter att jag fått tips och råd av mina vänner på facebook så den kommer att bli kanonfin.

Rastgårdarna som inte används på vintern har fått sig en uppryckning också, lite småfix och högtryckstvätta kojorna så blir det toppenfint. Funderar på en till rastgård eftersom jag har ju nät kvar och det ska ju användas.

Kan inte förstå var ideér na kommer ifrån varje vår.....Men prio 1 är ett vedskjul eller vedbod där det får plats vansinnigt mycket ved och att få grus på framsidan av huset. Jo man kan ha fler prio 1 känner jag i detta fallet.

Varit "lite" lat , nej inte lat men inte riktigt haft tiden .... Jo det har jag också haft egentligen .. Ja inte vet jag vad jag ska ha för ursäkt då ... Det har väl inte blivit av då ..

Men efter trädgårdsarbetet så blev det skogen med doggsen och varsitt motivationsspår för ynglingarna ...

Sally gillar skogen , hon riktigt njuter

 

Dezz studsar fram

 

Underbara omgivningar , kan inte bli vackrare en marskväll

 

Första spåret för Dezz , gick klockrent som hon inte gjort annat .... Det här blir bra det

 

Slutet hittades

 

De gör sitt bästa goungarna , sååååå härligt underbara

     

Bobbans tur , lite flams i början som det ska vara men fattade galoppen snabbt

 

Även liten Bob fann ett slut

 

Blaisan grejade även hon till så hon hittade

 

Zickan var mest förvånad över sitt halsband till en början , det kliade o låg i vägen men efter lite halskli så bar det iväg

 

Glad som en lärka blev jag när alla lyckats även om det känns självklart att en hoffe har spårnäsa....

 

Jodå det blev fika och vi hade sån tur att både kakpaketet och de andra godsakerna glömde vi i bilen tillsammans med Älskade Sally och Bästaste Dezz när vi spårade med resten av ligan så det blev magert fika och det drabbade ju ingen mager så .......Tur att vi inte glömde kaffetermosen också ...

Underbart är det att ni gillar att ta del av vår vardag och helg.......

Nu blir det att ta tidig kväll , kram till er alla från en som arbetat sig trött

Av AnnKristin - 21 mars 2012 21:15

Blev det idag när Gunilla, Liam, Erozz & Elda mötte upp vid Malingarna. Jag jobbade först några timmar sen for jag hem och kokade en kaffetår, laddade den fina termosen jag fick av mysiga FarrazLotta och for till skogs med hundarna.

Det är så vilsamt att vara i skogen, tankarna blir så positiva,  jag har börjat planera för parningen till hösten och visst finns det alternativ, spännande blir det och valpar ska det bli hursom hoppas jag .

Jag fotade lite i förrgår också så de får bli med idag på bloggen

Dezz står o väntar på tokrycket :))

   

Sally & Dezz

 

Zickan & Bobban

 

Bobban kollar in bilen

 

Bobban tycker att han är Det Bästa och då ställer man sig på bordet, det är bäst utsikt där över köket. Tur att det finns onätt med trasor .

 

Dezz och Sally idag medans vi väntade på Gunilla & Liam skulle dyka upp

           

Dezz , Blaise , Zickan & Bobban

                       

Sen kom de äntligen och systrarna Aldeon träffades igen

 

Elda

   

Dezz

 

Blaisan tar igen sig

 

Äntligen fika

             

Tack för en mysig fikastund , den gör vi om ....

Kram till er alla som "gillar" . Vilken tur att avelsplanen tar form så det finns härligtmysiga motiv ...

Av AnnKristin - 18 mars 2012 21:05

Torsdagkväll gick åt att felsöka blixten på min Canon som jag använder nästan dagligdags. Jag vet inte när blixten gav upp men i torsdags så reagerade jag över detta iallafall. Jag fick inte igång den så på fredagen efter jobbet tog jag hundarna med mig in till stan och Expert, hämtade Micke också Blixten fungerade klockrent när expediten testade, när jag kom hem fungerade den inte. På lördagen startade den upp igen och bara funkade makalöst. Nog om detta.
Vi tog tillfället i akt och gästade Djurmagasinet när vi var i "stan". Alla som jobbar där är så fantastiska dom bjuder på godis och tar sig tid med ungarna.
Bond numera Zickan, Blaisan och Bob gillade verkligen den affären och alla andra kunder som klappade och frågade om rasen, vi fick så mycket beröm för dessa välartade,mysiga ungar så vi gick därifrån med ett leende och det var tur att jag hade öron annars har leendet gått runt.

    

På lördagen fick vi besök av  Zickans matte,  , det är så härligt att lära känna nya människor. Vi for till skogen med

valparna som hade kanonkul.

                 

Zero och sin matte Josefina och husse kom också på besök . Zero och Dezz tyckte det var härligt att busa lite

Dezz var noga med vad hon tycker att hon äger men Zero försökte iallafall....

          

Det är så skönt med människor som man vill umgås med och som man blir glad av . Valparna har verkligen fått det underbart . Vi festade till på våfflor som Micke är en hejare på fast det inte var våffeldagen, men vem kan motstå en tjuvstart .

Idag så laddade jag kameran och vi for till skogs, resultatet blev förståss massor av bilder , Det är svårt att välja ....

Först Dezz och Sally , dom är för go ...

         

 

Måste dela upp så jag hinner med ..... Kvinnan bakom kameran börjar komma upp i en aktningsvärd ålder så det går lite långsammare i svängarna ...

Nu kommer Assi och ungarna som är kvar i barndomshemmet

                                   

När vi lämnade skogen åkte vi en tur till barnbarnen och fick lite kaffe

Alfred och Ammis , givetvis finns en Hovawart i det hemmet också . Helt otrolig med barn och djur .

 

Viggo och Ammis

 

Nästan hela familjen , far i huset höll på med bilen så jag missade honom. Nästa gång sååå

 

Vilken härlig helg och vad jag känner mig rik .... Umgåtts bara med människor som gör att det känns bra, pratat med goda vänner i telefon och på facebook... Det har varit en kanonmysig helg och jag hoppas att alla mina vänner känt samma .

Jag har dessutom hittat tillbaka till lusten och orken att spåra så nu håll i hatten. Jag kände idag att f-n va kul hit ska jag åka och spåra snart .....alldeles snart

   

Ha en skön söndagkväll . Kram och tack för ni orkat läsa

Av AnnKristin - 14 mars 2012 21:06

Det har sina randiga skäl, vilket ordspråk eller vad det nu är . Kanske man bara hört det av någon och sen har nån mer sagt det och sen fortsätter det ... Men en dag glömmer man bara det , randiga skäl(?)

Hursom ordspråk eller inte så har jag haft lite pyssel för mig . Lördagen hade jag turen att få  besök av ett par supertrevliga damer , varav en valde att bli Blixt numera Muffins matte. Vilka underbara människor jag lär mig känna , jag blir glad över dessa möten .

Söndagen var det Rättviks Körhall och Mellansvenska Hovawartklubbens inofficiella utställning som gällde. 220 hundar anmälda fördelade på tre ringar . Allt gick strålande bra . Det bästa var att jag fick träffa Zero med matte och husse, han har blivit så stor och fin . Det är så härligt att träffa ungarna och se vilka kanonmysiga ägare alla fått, sånt värmer .

I måndags for jag och Muffins till Västerås där vi mötte hans goa nya matte, enligt rapporterna så går allt toppenbra, det känns galet bra .

Nästa man som flyttar från barndomshemmet är Bond numera Zickan och även han får givetvis ett kanonhem. Jag har ingen brådska med att låta valparna flytta , det viktiga är att ungarna får det bra och blir älskade.

Lite fotografering har jag hunnit med iallafall .

Från Rättvik och söndagen

   

Bästa veteran

 

BIS valp , Pillan & Ewa höll tungan rätt i mun

 

Annonsen som skulle varit med i programmet men som missades. Nu finns det ev.. en kille som är aktuell .

    

Domare och våra hoffefolk

 

Shit nu missade jag BIS fotot.... det får bli någon annan dag....

Fotade grabbarna bus igår förmiddag,

                           

Muffins i lekartagen med matte i lördags

 

Nu blir det att mysa med voffisarna , ha det gott mina vänner o kram

Av AnnKristin - 8 mars 2012 07:04

Det blev nästan mörkt igår innan jag började fota , det var mulet och inget vidare . Kändes som snö i luften och mycket riktigt imorse fanns det ett vitt täcke på gården igen ...... Is har jag under så nu är det bäst att se till att hålla tungan rätt i mun och försöka hålla sig på benen .

Tänkte bara dela med mig av de finaste som fastnade igår . När resten av flocken skulle fotas blev det för mörkt , måste lära mig detta med att inte få röda ögon . Det lyckas ibland men för det mesta blir det rött eller som det skulle vara små ficklampor som ögon .

Ha en tokmysigdag i det vita fina

Här kommer lite ögongodis iallafall

                       

Kram på er alla


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards