Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under augusti 2008

Av AnnKristin - 10 augusti 2008 20:41

Kan man ha det(?) Inte vet jag men det känns så.

Konstigt när jag började så  blogga hade jag massor att skriva om eftersom jag är en "tyckande" person. Här är jag inte ens anonym som man kan vara på alla dessa forum som många känns totalt bara blaha och allt urartar och blir till personangrepp om man inte stryker alla medhårs. Väder och vind kan jag både se och höra på tv och radio men bäst är det om jag även kan hålla mig till det i bloggen....*S* ...... Alltså idag tänker och tycker jag för mycket så då ger jag helt enkelt blanka f....... i att skriva något eftersom det dessutom regnat och jag har sovit middag på soffan när jag kom från älghundarna i Rättvik så vilsamt.

I morgon är jag ledig och tänker dra till skogs direkt jag slår upp mina melerade. Är det någon som känner sig hågad att hänga med så finns jag efter vägen som man far in på i Wåhlstedts kurva, kan den heta Hacktjärnsvägen tro. Jag och mina hundar ämnar inta vår frukost där*L*  Spår och lite uppletande bland annat står på agendan.

Ta hand om er därute*L*

Av AnnKristin - 9 augusti 2008 17:52

Har varit i Rättvik i dag och jobbat som ringsekreterare, vi hade fullt av Laikor i vår ring. Kerstin Henriksson skötte bedömningen en trevlig domare att jobba för så det gör vi om i morgon*L* Nu är det dags att ägna mig åt mina hundar.

Ha det tokbra, vi hörs

 Bilden på massa folk i ringen är när domarna försöker enas om ett resultat.

BENNY en Karelisk Björnhund blev valet och följdaktligen BIS för denna dag

Av AnnKristin - 8 augusti 2008 22:24

Med skräckblandad förtjusning har jag kelat med en minigris*S* Var hem på fika hos en av de människor som jag gillar väldigt mycket, han har en 14 årig minigris. Jag närmade mig honom från sidan och försiktigt började klia och grisen gillade det*L* . Det bästa var att jag vågade*L* Visst är han söt *L*?


Jobbade en stund på eftermiddagen sen hade vi funktionärsfest på klubben med god mat, brännboll, frågesport och underhållning. Vår Gunnar Hedin som tävlar Kullagullas Daga & Gullviwa är en fantastisk trubadurtalang. Tack Gunnar för underhållningen, du överraskade oss. Tack alla som gjorde att funktionärsfesten blev super, detta gör vi om*L*


Jag var tvungen att bryta upp tidigt eftersom jag och Lena lär till Rättvik tidigt i morgon, det ska bli kul att se lite hund.

Mätte Tess idag, tyckte att hon växt så mycket hux flux och visst damen mäter redan 50 cm, vad månde detta bliva? Tycker också att huvudet blir mer och mer Damira likt.


Godnatt, sov sött & dröm vackert




Av AnnKristin - 7 augusti 2008 11:47

Jösses va skönt.... Ut och spårade på morgonkvisten.... Batman höll jag på att sabba för fick för mig att spåret gick längre upp .

 Tur att jag har hundar som litar till sin nos*S* I regel så låter jag de sköta nosarbetet men ibland så tror jag att jag fixar det bättre*S* Så dumt...

Hur som helst så gick det bra för alla tre. Alla fick sin frukost utom jag som går på GI och hade inte mer än kaffe hemma att ta med.

Sally är väldans pigg i spåret. hon har superkul verkar det som. Tess testade fuska lite *L* Tog till synen också och höjde nosen men då var det bara att stanna till "fröet" behagade sänka nosen och koppla på spåret igen*L* . Hon fick sin frukost...*L*

Ska göra lite uppletande med Akki och Assi på eftermiddagen, jag har för liten bil...eller för dumt planerad bil.


Verkar vara ett sug efter MH nu, kanske att fler ämnar tävla(?) Vi ska ha sista söndagen i augusti och det är hur många som helst som önskar att vara med. Det är kul. Vi har möte ikväll  efter det har jag besked till alla som ska deltaga.


I helgen blir det älghundsklubben, det brukar vara toktrevligt på deras utställningar.  Jag tycker det är kul att jobba i ringen man lär sig otroligt mycket vad det är som värdesätts man kan också få nya vinklingar.

Egentligen så är det små nyanser som skiljer de olika raserna.

Ja,ja nu skriker en del och tänker - Va är det hon skriver människan storlek, färg, utseende etc. Jag tänker krasst grundstommen. Okki då är vi "överens"

Själv värdesätter jag att en hund ska kunna röra sig , de ska ha flyt, drive i steget, rygglinjen ska bara vara med inget "gung " åt alla håll. Det är ju även något man kan påverka genom motion. Cykling, simning  och grustag kan det bli bättre*L* 

En hund som har attityd..Äger ringen... Så häftigt att se, det ger riktiga rysningar och åtminstone jag blir både tårögd och.....glad och allt på samma gång.. Jag återkommer till detta ämne, lovar jag.*L*

Nu lär jag dra men kolla in dotter och far som springer kapp på i morse


Av AnnKristin - 6 augusti 2008 17:55

nog är väl det gamla ordspråket så sant så sant.... hemma bäst.

Kom hem efter något dygn "hälsosam" fjällvistelse, utan en enda hund. Då fattas hundarna mig. Gå på tur utan hund... nää vad är det för larv(?) Jag har aldrig fattat vitsen med att knalla runt utan hund, vad är det för fel på soffan, skvallerblaskor och praliner(?) J-a tur att jag har hund*S*

Delar med mig ett par kort på vår storslagna natur däruppe vid Njupeskär så tokvackert...*L*

Hörs*L*



Av AnnKristin - 3 augusti 2008 08:27

Meningen är att jag ska fara till fjällen med jobbet idag...

Tänk om jag får "bloggabstinens" , hemska tanke...... Nix inte måla f-n på väggen ... Det kommer att bli så kul att jag inte ägnar "bloggandet" en tanke.

Måste packa... Håll till godo med en till bild av Asko och ta väl hand om er.

Hörs i slutet av veckan....eller tidigare vem vet*L*

Kolla in Askos brorsa i Carros blogg..... Lika vacker han*L*


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards