Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under maj 2009

Av AnnKristin - 17 maj 2009 21:00

Vi var fyra som träffades idag på klubben och tränade lite. Oj vilken linförighet jag lagt mig till med .....Ofog med foten och inte sett det förrän jag fick det på filmsnutt,

Nu är det bara ett par veckor kvar ....

Vi är ju inget elitekipage men får vi poäng på det mesta så...

De fyra hundarna är klubbekipage det fattas bara en Collie. Vi är fem från klubben och en utifrån.


Av AnnKristin - 16 maj 2009 21:27

mina gamla M59or.....*S* Åkte till klubben en vända ikväll. Filmade , det vart så eländigt så jag borde bjuda er på ett lördagskratt . Lär få lite assistans av Camilla först för detta kan jag ej ha på YouTube utan detta får stanna på bloggen...

Av AnnKristin - 16 maj 2009 18:05

Jag & Lena har varit till Hedemora-Säters brukshundklubb på rasspecial för Boxer.

Det var en trevlig tillställning, nu väntar jag med spänning på resultat från Hoffeutställningen som Östra anordnar.

Fotade BIR vinnande hanen & Den Italienska importen som blev BIM.

Det var hög kvalitet på hundarna, det delades ut ett fåtal tvåor.


Av AnnKristin - 15 maj 2009 09:16

Jag har ju som ni alla förstått ett genuint intresse för detta med hund, det driver mig ibland att jämföra mina ideér och tankar mot verkligheten och kanske hur andra tänker.  Både de som har liknande tankar som jag kontra de som inte alls håller med.


Ni som är lika intresserade som mig ta en titt och min önskan är att ni låter mig ta del av hur ni tänker runt detta.


HOVAWART
UPPFÖRANDE / KARAKTÄR:
Hovawart är en erkänt mångsidig brukshund. Förutom att vara balanserad och välartad äger rasen skydds- och kamplust, självsäkerhet och hårdhet, balanserat temperament och ett mycket gott luktsinne. Det är en harmoniskt byggd brukshund, hängiven sin familj, vilket gör den till en framstående sällskaps-, vakt-, skydds-, räddnings- och spårhund
Diskvalificerande fel
Uppförande / Karaktär : Aggressiva hundar- Ängsliga. Skotträdda eller slöa hundar.
(Rasstandard för Hovawart FCI nr 190)

Jag har tagit info från Hovawartklubbens hemsida

ROTTWEILER
Uppförande/karaktär:
Rottweilern är till sin grundläggande natur vänlig och godmodig. Den är barnvänlig, mycket tillgiven, följsam, lydig och arbetsvillig. Den ger ett rustikt intryck och dess uppträdande är självsäkert, nervfast och oförskräckt. Den reagerar med stor uppmärksamhet på omgivningen.
Diskvalificerande fel:
Hundar som är rädda, skygga, fega, skotträdda, argsinta, överdrivet misstänksamma eller nervösa.
Dessa fakta är hämtade ur Svenska Kennel Klubben's rastandard för rottweiler.
SKK's standard kommitté 2001.09.26

http://hem.passagen.se/rottweiler1/rasstandard.htm

DOBERMANN
Uppförande/karaktär:
Dobermann skall till sin karaktär vara vänlig och fredlig. Den är mycket trogen sin familj och barnkär. Eftersträvansvärt är måttligt livligt temperament, samt måttlig skärpa och retningströskel. En dobermanns goda följsamhet och arbets- glädje samt prestations- förmåga, mod och hårdhet bör även beaktas. Rasen skall också ha en balanserad uppmärksamhet på omvärlden och stor vikt skall läggas vid självsäkerhet och oräddhet.
Fel:
Uppförande/Karaktär:
Bristande självförtroende. För hetsigt temperament, för stor skärpa. För hög eller för låg retningströskel.
Ängsligt, skyggt, nervöst eller aggressivt uppförande eller karaktär.
Tagit info från:
http://hem.passagen.se/lord.lotus/dobermann_rasstandard.htm


Hörs

Av AnnKristin - 14 maj 2009 21:07

Borde ha kommit ihåg min viktiga del i livet.


Tack Camilla !!! Jag kommer att ta kontakt för support var så säker.


Vi hade torsdagsträning ikväll. Det var mycket folk som tränade och en hel del på platsliggningen. Vi är inte så stor klubb men vi är en hel del som gillar att träna, fika och ha det bra.

Nu till den stora nyheten, Tess löper. Jag vet inte om jag skrivit om detta förut idag men nu är jag "lite" orolig att Fröken Assi kommer igång med sitt tidigare än väntat. Nej hon får f-n i mig hålla igen till juli som planerat.


Träningen med Assi gick bra ikväll, jag lånade en massa apporter eftersom hon tar i "kulan" om hon inte gillar den. Men det gick bra.

Vi tränade bara apportering, hopp, linförighet. Skojtränade läggande.

Jag önskar nu att det håller.

Ha det gott, nu ska jag hämta lite ved och slå gång på kamin...

Av AnnKristin - 14 maj 2009 11:23

http://www.youtube.com/watch?v=6Z4tUSqYUNk Jag tror jag fixat Assis 15 sek spår....*asg*


Av AnnKristin - 14 maj 2009 06:56

Typiskt mig......... Ketchupeffekt skulle vissa kalla det, är jag helt säker på.

Jag har inte tävlat på X-antal år så det är inte omöjligt eller det är möjligt att det ballar ur den 30 maj, det är orsak till garderingen.

Garderingen består i att jag anmält till en tävling till.

Den tävlingen orkar jag säkert inte ens träna till eftersom vi har sökläger veckan innan och jag ska delta med Lilla Fröken Tess. Det ska bli roligt att göra något helt annat och det som blir annorlunda är att jag inte behöver bry mig i annat än att ta hunden med och våra grejer som vi just då behöver.

Jag skulle så gärna vilja anmäla mig till lägret i Skåne men det ligger precis i en semesterperiod så jag måste vänta tills alla semestrar är klara för att se hur det ser ut med vikarier, då är lägret väl överfullt.

Men nästa år..............Hörs senare

Av AnnKristin - 13 maj 2009 20:44

Jag blir vansinnig på denna j-a teknik...... Jag skulle ge er en liten snutt på Assis "spårduglighet" från dagens åkerspår men jag har det i min dator och skulle skicka över till min Webbis och det kommer inte iväg.........Står bara och stampar.

Assi spårade noga i både vinklar och markerade ordentligt. Hon agerade precis som när vi höll på med IPO spår för Ismael. Superduktig.

Först trodde jag i min enfald att jag skulle kunna ladda in den här .... En snutt på 15 sek men icke. Ni får nöja er med stillbild... Jag ska se till att fixa detta snart men just nu har jag "viktigare" saker för mig..*L*

Passade på att ta en bild på Assis nya leksak. Visst gul den med, bra färg när man har svårt att hålla koll på grejerna.

Var iväg till klubben och uppdaterade mig på reglerna, köpte en ny regelbok men den har jag ju förlagt mig på. Typiskt, jag ska väl leta reda på den når andan faller på.

Imorgon är det träning igen, torsdagsträning på klubben och i morgon är jag ansvarig så jag lär nog fara ner lite tidigare så jag hinner träna lite själv.

Nu har vi någon i köket på våra träningskvällar och det är ju bara guld värt. Det är viktigt med ett fungerande kök på klubben.

Skulle behöva ett objektiv till min älskade polare kameran som gör att jag kan fota på långt håll. Jag har prövat ett objektiv som fågelskådare använder och det kanske är något sånt som jag behöver. Det är bara sååååå kul att fota.

Ha det gott ,hörs imorrn

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards