Anziehend's Hovawart

Alla inlägg den 21 augusti 2012

Av AnnKristin - 21 augusti 2012 17:21

Tima har stiftat bekantskap med klubben och delar av folket där och busat förståss

   

Lite bilder på nykomlingen även om det känns som hon alltid varit här . Tima har tagit plats i hjärtat        


Tvärhäftigt är det men så rätt, Dezz och Elda är två prydliga damer som inte bör ställas mot varandra så det får vi sluta med tror jag. Två BIR på raken och de enda gångerna fröken ställts ut men det är helt rätt .

En bra domare ser om det är något extra den har framför ögonen, den ger inte slentrianmässigt CK eller än värre CERT till hundar som inte ska ha det. Tyvärr finns det alltför många av den kalibern som dänger iväg CERT hejvilt och det är synd för rasen tycker jag.

I min värld så är utställning en del i hundsport och då ska certen delas ut till den hund som är mest rastypiskt korrekt men tyvärr så är det inte så. Alltså är egentligen inte Championatet värt något i de raser som har krav på arbetsmeriter, åker man för nog många domare så har du en Champion .Nog om detta som blev en parantes i dagens mitt tänk. Det var en annan uppfödare som tyckte att ett av Certen skulle tas för en rasspecialist och det köper jag med hull och hår ett bra förslag .

Blaise har blivit dam . hon har nämligen börjat löpa Lillskrutt. Helgen gick i "hundens" tecken förståss , MH banbygge på fredag MH på lördag för klubben som gick bra, vi är ett kanonteam så det flyter på när inte det maskinella jävlas. Det var 5 hundar av olika raser så det blev en tidig "kväll" Någon lånade min kamera och förevigade att jag alltid letar

 

Den norska damen från Heka-B-Tunets kennel

 

Jag tycker det är kanontrevligt när inga sura , trötta miner utan vi kör så det ryker . Tack alla ni som ställer upp och som trivs.

Lite foton har det blivit iallafall men inte många för jag har lagt mig tidigare än jag brukar Man får vara trött .

På söndag drog vi ner till Eskilstuna och deras internationella utställning , Det är tur att vi har vänner överallt nästan . Gunilla glömde en grej så de fick vända men Annika kom och räddade situationen så Gunilla och Pentti vände hem och hämtade grejen .

Jag ställer ju inte ut så ofta så jag glömmer hur tältet ska manövreras men med Annikas hjälp och en annan tjej som insåg att det var bäst hon hjälpte till så fick vi upp eländet. Pentti och Gunilla hann gott till bedömningen som startade med Bobban först av Hoffarna i juniorklass första officiella resultatet på grabben , ensam i sin klass men kammade hem ett CK . En kille till som visades i Bruksklass fick E . Sen gjorde Erozz debut i veteranklass och fick CK . Så Bobban och Erozz fick tävla om bästa hane och det blev korrekt Erozz vann , Grattis grabben !

Dezz och Elda var i unghund och Dezz slutade som bästa tik med CK och CACIB.

Dezz och Erozz fick tävla mot varann och Dezz utsågs till  BIR (BÄST I RASEN ) och Erozz till BIM ( Bäst i Motsatt Kön )

Vi var alla nöjda när vi for hem, en bra och rättvis bedömning även om jag tycker att Elda skulle haft CK .

Det hände nåt i ringen när det var konkurrensen , jag tror Dezz blev getingstucken för hon gjorde en krok på en fläck men det får vi hoppas är en engångshändelse . Lite bilder från dagen kolla Erozz svans han har verkligen blivit en mjuk plas för en liten groda

   

BIR hunden

 

Bobban med sin CK rosett

 

Idag har jag och Tima varit till veterinären och fått ett svenskt veterinärintyg och hon gick igenom utan ens en liten anmärkning allt är frid och fröjd.

Jag väntar fortfarande på ett godkännande av min tilltänkta parning men Tinka har inte haft tillgång till dator så det har inte ens blivit tittat på, men den som väntar ...... och hur det nu var.

Ha det gott mina goa vänner och givetvis allra mest ni som höll tummar, tår , tassar för oss , det hjälpte och det såg ni :) Kramar




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards